Hverdagslykke

Hurra! -hverdagslykke er inn. Jeg har alltid tenkt at friluftsliv og frivillighet er godt for min hverdagslykke, men jeg ante ikke ekspertene støttet meg så til de grader.

Dag ut og dag inn hører vi om ting som skal være bra for oss: slutt med ditt og slutt med datt. Jeg er lei så av pekefingeren! Kan vi ikke bli inspirert til noe positivt? Joda, det har Rådet for psykisk helse skjønt. Basert på forskning, gir de oss 5 gode verktøy for å øke hverdagslykken.

Rådene for økt hverdagslykke lyder som følger: Knytt bånd; vær oppmerksom; vær aktiv; fortsett å lære og gi. Dette er jo nettopp det Den Norske Turistforening (DNT) driver med!

Rådet for psykisk helse sine verktøy for økt hverdagslykke

Rådet for psykisk helse sine verktøy for økt hverdagslykke.

 

For å ta det siste først: Gi. –DNT er tuftet på frivillighet, folk gir enormt av seg selv for å lage stier, drive hytter og lede folk trygt på tur. Knytt bånd er neste råd –friluftslivet er en unik arena for sosial inkludering. Intet annet sted hilser vi og snakker med alle helt naturlig. DNT har fellesturer der alle er velkommen og kan knytte bånd –og hvis man blir med på dugnad får man oppleve et fantastisk fellesskap. Så skal vi være oppmerksom. Når vi er ute i naturen er det vanskelig å la vær å se den storslåtte naturen vår, blåveisen som springer ut, og de vakre fuglene som flyr. Vær aktiv –ja det er jo selve greia vår. Og til slutt: fortsett å lære. Gjennom DNT kan man lære alt fra å nyte naturen og padle kajakk til å lede nærturer eller breturer.

Spre budskapet dere: Friluftslivet og DNT er gode midler for å øke hverdagslykken!

Opptur 4.mai 2011

2 kommentarer til Hverdagslykke

  1. Anne sier:

    Hverdagslykken fant jeg forlenget som speider i DK – flyttet hit opp til den vakre norske natur – har mor fra det naturligste land av alle synes jeg: Færøyene. Og nå skal jeg inn til mitt krypinn i KRokskogen – hverdagslykken for meg er opplagt de små og store opplevelser ute i naturen.

  2. Ken Ayres sier:

    You must open a completely New way of helping peaple today. The institute for PLAY would help thousends. Good luck.