Sammen er vi dynamitt!

Nå braker det løs! 350 multikulturelle tur-entusiaster er på vei opp Galdhøpiggen. I morgen skal hele 700 personer bestige Norges høyeste fjell- mange for aller første gang. Ikke bare er de på Galdhøpiggen for første gang, de er også ferskinger i møte med Norsk natur og kultur. Jeg synes de er kjempe tøffe! Snakk om kick-start på å integrere seg i samfunnet vårt! Under Til Topps helgen kan man også være med på en kulturfest og kulturvandring her i Lom.

Å skape en slik happening er ikke gjort over natten. Norges Røde Kors og IMDI satt det hele i sving i 2007, og i fjor ble KS og DNT også invitert til å være med. Jeg synes det er så flott at fire så store og ulike nasjonale organisasjoner kan komme sammen med et felles mål: å bidra til bedre integrering i Norge.

Ambisjonene for framtiden er store. Ikke bare ønsker vi å fortsette denne happeningen, men at kommunene, IMDI regionene, lokale Røde Kors lag og DNTs medlemsforeninger skal jobbe sammen i nørmiljøene i hele Norge. Jeg har vært så heldig å få være med å inspirere til dette- budskapet går som ild i tørt gress. Det skapes synergieffekter på mange plan: det skrives partnerskapsavtaler, lages felles arrangementer, nye vennskap knyttes, og ikke minst får flere mennesker som bor i Norge en følelse av felleskap, mening og mestring.

Erna Solberg, Anniken Huitfeldt og Per Sandberg er blandt kjendisene som er med Til Topps i år. Jeg håper vi får fortalt dem om utviklingen av dette fantastiske samarbeidet vi har- som bare oser av synergi!

Kulturvandring i Lom sentrum. Foto Lise Corwin