Jammen blir folk med!

Jeg blir stolt når jeg ser hvor mange som er med på Kom deg ut-dagen. Det er rørende å se så mange nye fjes som ikke aner hva friluftslivet har å by på. Noen har på seg burka og går med paraply, mens andre har fjellsko og det hippeste regntøyet. Men det er ingen som bryr seg. I hvert fall ikke «Turbo» og eventyr-kona som roper alle barna inn til eventyrlesning. På Kom deg ut-dagen er alle velkommen – og jeg ser at folk hygger seg og føler seg inkludert. Dette er godt integrerings- og folkehelsearbeid!

På Lutvann utenfor Oslo trosset folk regnet og bega seg ut i skogen. (Foto: Marius Nergård Pettersen)

Jeg befinner meg på Lutvann, som er et område Oslo kommune har sagt at man skal jobbe ekstra for å sikre god integrering. DNT ønsker å være en sentral aktør i dette arbeidet, og legger derfor dagen her. Det er laget i stand natursti med quiz, line, frisbee kasting, hennamaling, pølsebrødgrilling, offroad sykling, og til og med internasjonal mat. Ei lita jente ble så ivrig at hun til og med fikk badet et par ganger da frisbeen endte i vannet.

Målet med Kom deg ut-dagen er å inspirere folk til å få en hyggelig, opplevelsesrik, spennende og livslang hobby. I dag er over 30.000 med på ulike arrangementer over hele landet! «Mamma- se, de skal ha noe som heter Reverock om to uker igjen». Anders har funnet en brosjyre på en stand der alle blir informert om DNTs tilbud og blir inspirert til å være med på andre friluftsarrangementer. Mammaen til Anders smiler, legger brosjyren i lomma og sier «Ja, det blir vi med på- det er jo enda nærmere der vi bor!».

NRK og TV2 er mest opptatt av Sahra Jaber med halvt marokkansk/eritreisk opprinnelse og Dilek Bengic med tyrkisk opprinnelse. De gikk på ski for aller første gang på Kom deg ut-dagen på Furuset i fjor. I vinter ble de med i DNT ung i Oslo. Siden har de hatt mange fantastiske friluftsopplevelser og er nå kurset til turledere. I juni ledet de en gjeng ungdommer opp på Galdhøpiggen. De snakker varmt om DNT som viktig aktør i integreringsarbeidet.

Jeg står bak kameraet og kjenner meg stolt over å jobbe i en organisasjon som tar samfunnsansvar- og som faktisk får det til. En stor takk til alle våre kollegaer- og alle dere som kom! Det er dere som gjør Kom deg ut-dagen så vellykket som den er!

2 kommentarer til Jammen blir folk med!

  1. Elisabeth sier:

    Har DNT publisert 1o tips når man har med barn på tur? Hørte noen nevne det og vil gjerne linke de i et blogginnlegg…