Heia Tjukkasene!

På søndag arrangeres DNTs Nasjonale turdag, Kom deg ut-dagen, på over 125 steder. Dagen er en gratis smakebit på våre tilbud. Alle er velkommen- og spesielt de som tror at man må være supersprek for å bli med DNT på tur. Mest fornøyd er jeg med at vi skal markere at vi har begynt å samarbeide med Tjukkasgjengen!

Tjukkasgjengen og DNT gikk på sin første tur sammen 1. september.

Mens myndighetene står og klør seg i hodet og lurer på hvordan man skal få de inaktive aktive, har ildsjelen og Tjukkasgeneral Jan Ellefsen inspirert tusenvis til en mer aktiv hverdag. Tjukkasene er en gjeng av og for tjukkaser som på kort tid har blitt 20 000 turgåere over hele Norge, helt imponerende! Men det stopper ikke der- Tjukkasgjengen er en sosial og artig gjeng og ryktet forteller at et par Tjukkaser allerede har giftet seg!

Tjukkasenes Facebook bilde- inviterende, enkelt og ærlig!

Da jeg hørte navnet Tjukkaser ble jeg –som fagperson- litt sjokkert og tenkte «er ikke det litt stigmatiserende da»? Men etter å ha møtt dem skjønner jeg at det er jo navnet som nettopp er poenget! Hadde DNT eller Helsedirektoratet laget en Tjukkasgjeng hadde det nok ikke blitt så mye deltakelse. Men her snakker vi om en gjeng med helt vanlige folk som inspirerer hverandre til å gå mer på tur. Hele fire av fem av oss er inaktive i følge Helsedirektoratet- og det er nesten alle! Jeg tror det bor en tjukkas i mange av oss og at vi har lettere for å bli med Tjukkasene på tur. Jeg tror flere føler de må være flinke før de en gang har prøvd enkelte aktiviteter. Navnet Tjukkasgjengen er faktisk ganske inviterende når jeg tenker meg om. Tjukkasene og DNT har samme mål- vi vil få alle med på tur! Derfor tok vi initiativ til et samarbeid og håper det vil vare.

Enden på visa er at det spiller ingen rolle om man er tjukk, lang, kort eller brei- om man røyker eller har festet på lørdagen, eller om man sjelden er fysisk aktiv. DNTs miljø handler om naturopplevelser for alle- hele livet. Alle er velkommen! Det er ingen som står med pekefingeren oppe. Vi ønsker bare at alle skal ha det gøy, opplevelsesrikt og sosialt i friluftslivet. Velkommen til alle Tjukkaser og andre som vil være med og få en smakebit på DNTs tilbud på Søndagens nasjonale turdag! Jeg sier som Pippi:

 

Det er stengt for kommentarer.